عسل چیست و بهترین عسل ایران کدام عسل است؟
دنیا بیشتر به مذاق کسانی شیرین میآید که کامی شیرینتر داشته باشند. همهی کسانی که عاشق شیرینی هستند، اعتراف میکنند که هیچ شیرینی مانند عسل نمیتواند در دنیا تا ساعتها کام انسان را شیرین کند. اما این تنها ویژگی عسل نیست. عسلها، در همهجای دنیا، جزو محبوبترین خوراکی هایی هستند که نه تنها طعمی بی نظیر دارند، بلکه خوردنشان خالی از فایده هم نیست.
اگر میخواهید با خوردن تنها یک ماده، هم از خوردن آن لذت ببرید هم مرهمی بر دردهایتان بگذارید، عسل همان ماده ای استکه دنبالش بودهاید. جالب است اگر بدانید که ترکیب خواص خود عسل با خواص گیاهی که از آن تهیه شده است، هم طعمهای بینظیری را به وجود میآورد هم درجه بندیهای مختلفی از شفافیت به وجود میآید. جالبتر این است که خواص گیاه نیز به خواص عسل افزوده میشود و معجونی بی نظیر برای درمان پدید میآورد.
بسته به گیاهی که زنبور از آن تغذیه میکند، خواص عسل میتواند تغییر کند. اما به نظر شما چگونه می توان به عسلی ارگانیک دست یافت که همهی ویژگیهای یک عسل را داشته باشد؟ از کجا میتوان دریافت که این زنبور برای تهیهی این عسل از کدامگیاه تغذیه کرده است؟ اصلا خواص عسل چیست؟ با ما همراه باشید.
موسی شریفی
قطره قطرهی عسل، این مایع شیرین و دلچسب، پر از سلامتی برای همهی اعضای بدن است. اینگونه نیست که شما قطرهای عسل در دهان بگذارید و تک تک سلولهای بدنتان نوید سلامتی را به یکدیگر ندهند. اما عسل خوردن زمانی بیشتر میتواند برایتان گوارا باشد که بدانید این عسلهای ارگانیک، از کندوهایی حاصل شده است که جزو نمونهترین کندوهای دنیا است. این نه تنها اعتقاد ما است، که آلمانیها نیز به آن اعتراف میکنند.
موسی شریفی، زنبوردار نمونهی کشوری که سال 1397 توانست با زنبورهایش گوی سبقت را از دیگر زنبورداران برباید، توانست در مزرعهی پرورش زنبور خود در کردستان، موفق به پرورش ملکهی زنبور نیز بشود. هر کسی که حتی یک بار با یک زنبوردار از نزدیک صحبت کرده باشد به خوبی میداند که پرورش ملکهی زنبورها، کاری است که هر کسی از عهدهی آن بر نمیآید. در ایران نیز تنها تعداد افراد محدودی هستند که میتوانند با تکیه بر علم خود، ملکههای زنبور عسل را مرورش دهند. پرورش ملکهی زنبور عسل، فوایدی دارد که یکی از آن میتواند تولید ژل رویال باشد.
ژل رویال و تولید انواع عسل، یکی از افتخاراتی است ک تنها افراد معدودی در ایران از آن برخوردارند. موسی شریفی نیز یکی از این افراد است.
ژل رویال مادهای است که از ملکهی زنبورها به دست میآید. این ماده به حد بسیار محدود و تنها به اندازهی مصرف خود ملکه تولید میشود. اگر ژل رویالی که تهیه میکنید اصل باشد، شک نکین که همهی خواص عسل، افزون بر هزاران خاصیت دیگر را داراست. موسی شریفی، یکی از معدود افرادی است که در ایراننائل به تولید ژل رویال اصل شده است. این کار به واسطهی پرورش ملکهی زنبورها امکان یافته است.
اما آنچه می تواند شما را ترغیب کند که برای یک بار هم که شده از عسلهای این کندوهای بی نظیر امتحان کنید، این است که موسی شریفی نه تنها زنبوردار خوبی است، بلکه به خوبی میداند پخش این عسلهای بینظیر را باید به دست کسانی بسپارد که داعیهی انجام این کار را دارند.
با افتخار اعلام میکنیم که ما، نمایندهی انحصاری بینظیرترین، خوشطعمترین و ارگانیکترین عسلهایی هستیم که تا به حال دیدهاید. قطعا هیچ جای دیگری نمیتوانید حتی قطرهای نمونهی عسلهای آقای شریفی را پیدا کنید.
آقای موسی شریفی، عسلهای ما را به عنوان واسطه در اختیار ما قرار داده است تا ما آنها را به دست شما برسانیم. ما نیز تضمین میکنیم این دقیقا ارگانیکترین عسلی است که تا به خال مصرف کردهاید.
اما داستان به همینجا ختم نمیشود. اگر دوست دارید از این نعمت خدادای بیشتر بدانید، اکنون وقت آن رسیده است که با ما همراه شوید. ما کام و ذهن شما را با این مایع خوشرنگ شیرینتر خواهیم نمود.
همهچیز دربارهی این ماده خوراکی
عسل را همه دیدهاید، حتی اگر به اشتباه از آن نچشیده باشید. این مایع شیرین، محصول ساعتها تلاش و فعالیت زنبورهای عسل است. اما مبدا این عسلها شهد گل است. عسلها انواع مختلفی دارند که از لحاظ رنگ و شفافیت آنها را طبقهبندی میکنند. البته توجه کنید که قطعا میتوانید عسلهای تقلبی را در بازار نیز بیابید.
عسلهای تقلبی بر خلاف دیگر عسلها به جای ایمکه از شهر گلهای مختلف تولید شوند، از شکر تهیه میشوند. کیفیت خوبی ندارند و راهکارهای زیادی برای تشخیص این عسلها از عسلهای اصل وجود دارد.
نحوهی تشخیص عسل اصل از تقلبی
- عسلهای طبیعی تنها مزهی شیرین ندارند. این عسلها در کنار طعم بینظیر شیرینی که دارند، طعم مطبوعی دارند که بسته به گیاهی است که خاستگاه آن عسل محسوب میشود. عسلهای تقلبی، تنها مزهی شیرینی دارند.
- کافی است برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی، در ظرف عسل را مدتی بسته نگهدارید. زمانی که آن را باز میکنید، بوی مطبوع عسل شما را مدهوش خواهد کرد. این یکی از تفاوتهایی است که عسل طبیعی با عسل تقلبی دارد.
- عسلهای طبیعی نسبت به عسلهای تقلبی با سرعت بیشتری در دهان جذب میشوند. به اصطلاح این عسلها به سرعت در دهان آب میشوند.
- اگر نتوانستید از طریق این راهها عسل اصل را از تقلبی تشخیص دهید، کافیست یک قطره از عسل را در آب سرد بریزید. عسل اگر طبیعی باشد، به سادگی در آب حل نمیشود و حالت چسبندگی خود را حفظ مینماید. اما چنانچه عسل تقلبی باشد به سرعت در آب حل میشود.
- عسل را داخل طرف آب بریزید. اگر عسل به صورت خطی عمودی به سمت انتهای آب فرو رود و در ته ظرف جمع شود، عل طبیعی است. عسلی که در لحظهی ورود به سطح آب حل شود، عسلی تقلبی است.
- کبریتی را روشن کنید و به سمت عسل ببرید. عسلی که به سرعت و با سهولت آتش بگیرد، قطعا عسلی طبیعی است. عسل تقلبی به سادگی آتش نمیگیرد.
- یکی دیگر از روشها این اس که عسل را با زردهی تخم مرغی که خام است ترکیب کنیو عسل میتواند ظاهر زردهی تخم مرغ خام را به زردهی تخم مرغ پخته شبیه نماید.
انواع عسل
همانطور که پیش از این هم ذکر کردیم، عسلها بر اساس رنگ و شفافیتی که دارند، تقسیم بندی میشوند. البته عسلها را بر اساس گلی که از آن به دست آمده نیز مورد طبقه بندی و دسته بندی قرار میدهند که ما در اینجا چند نوع از این عسلها را برای شما بررسی خواهیم کرد.
عسلها اگر بر اساس گیاه مورد طبقه بندی قرار بگیرند به این معنی است که زنبور حداقل 50 الی 60 درصد از یک گیاه تغذیه کرده باشد. دقت کنید که یک عسل هرگز 100 درصد از یک گیاه تامین نشده است.
اما از کجا میتوان دریافت که این عسل از کدامگیاه تهیه شده است. همانطور کهگفتیم زنبورها از یک گیاه به صورت خالص استفاده نمیکنند، اما اگر زنبورها در یک مزرعه از یکمحصول پرورش یابند، به سادگی میتوان فهمید که قوت غالب آنها کدام گیاه است. قطعا زنبوری که در مزرعهی مرکبات پرورش یافته است عسل گون تولید نمیکند. با اینحال صد درصد عسل نیز از گیاه مرکبات تولید نمیشود. بلکه این عسلها بالغ بر ۶۰ درصو از یک گیاه و مابقی از گیاه دیگری تهیه میشوند.
خرید عسل گشنیز
یکی از مرغوبترین نوع عسلهای موجود در بازار، عسل گشنیز است. این عسلها نسبت به سایر عسلها در درجهی اول رتبه بندی بر اساس مقوی بودن قرار میگیرند. خرید عسل گشنیز از آن جهت به شما توصیه میشود که بسیار خوش طعم و خوشعطر است. جالب است اگر بدانید که این عسل در درمان بسیاری از بیماریهایی که به سختی درمان می شوند به شما کمک میکند.
عسلهای گشنیز به عسلهای گفته میشود که زنبور بیش از 50 درصد از شهد گیاه گشنیز تغذیه کرده باشد.در واقع خواص گیاه گشنیز نسبت به سایر گیاهها غالب باشد.